آشپزی شب یلدا-انواع غذا وشیرینی های شب یلداcookmaster.ir

blog0 آشپزی و شیرینی پزی

آشپزی شب یلدا

شب یَلدا یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است.خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع شیرینی ،دسر ،میوه های مختلف مانند هندوانه را مهیا و دور هم سرو می‌کنند. پس از سرو تنقلات، قصه‌گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فال‌گیری با دیوان حافظ رایج است.

هر استان و منطقه ای از ایران عزیزمان غذا وشیرینی  مخصوص به خود را آماده می کنند .غذای شب چله اصفهانی ها  پلو ماهی و یا یکی از غذاهای محلی مانند کوفته،  دلمه، ..است .سفرهٔ مردم شیراز مثل سفرهٔ نوروز رنگین است. مرکبات و هندوانه برای سرد مزاج‌ها و خرما و رنگینک برای گرم مزاج‌ها موجود است.در اردبیل رسم است که خانواده‌ها شب یلدا دور هم جمع می‌شوند و تا پاسی از شب با هم شب نشینی می‌کنند.

هندوانه، انار، پرتقال، تخمه، ماهی پلو و… از جمله خوراکی‌هایی است که در استان اردبیل مرسوم هست.مردم قزوین با خوردن سبزی‌پلو با ماهی‌دودی و سپس هندوانه، انار، انواع تنقلات ازجمله کشمش، گردو، تخمه، آجیل مشکل‌گشا و انجیر خشک شب را می گذرانند.با اینکه هر استانی آداب غذایی متفاوتی دارند ولی در شب یلدا معمولا ماهی را بعنوان غدای اصلی و میوه های مانند هندوانه ، انار  ،ازگیل ،وخرما ،لبو..شیرینی باسلوق ،پشمک و..تنقلات ،کشمش، گردو، تخمه، آجیل مشکل‌گشا و انجیر خشک، شب‌نشینی را به صبح می رسانند.

آشپزی شب یلدا

آشپزی شب یلدا

شاید دوست داشته باشید:

آموزش آشپزی ، شیرینی پزی ، هنری سفره خونه

آموزش آشپزی ، شیرینی پزی ، هنری سفره خونه blog0 آشپزی و شیرینی پزی آشپزي , شيريني پزي سس سالسا […]

آموزش آشپزی ، شیرینی پزی ، هنری سفره خونه

سس سالسا مکزیکی سس سالسا مکزیکی خوشمزه و تند از استاد شف رمیزی پور مواد لازم :گوجه فرنگی رسیده 4 […]

آموزشگاه عسل آشپزی وشیرینی پزی مشهد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند * دیدگاه نام * ایمیل * وبسایت ذخیره نام، ایمیل […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.