نان شیرمال خانگی-طرز تهیه نان شیرمال خانگی-آموزش آشپزی …

blog0 آشپزی و شیرینی پزی

 

 نان شیرمال خانگی نوعی نان شیرین است که با شیر، آرد و … تهیه میشود. برای رنگ و ظاهر زیباتر، روی نان شیرمال خانگی زرده تخم مرغ میزنند.امروز به آموزش آن می پردازیم با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آرد حدود ۵ لیوان فرانسه
آب ولرم نصف پیمانه
شیر یا آب ولرم یک پیمانه
مایع خمیر فوری ۱قاشق سوپخوری
شکر ۴ الی ۵ قاشق سوپ خوری
تخم مرغ ۱ عدد
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع یا کره ذوب شده نصف لیوان
کنجد برای تزیین

نان شیرمال خانگی

طرز تهیه:
نصف لیوان آب ولرم را با شکرو خمیر مایع مخلوط کنید و هم بزنید،
اگر خمیر مایه فوری استفاده میکنید نیازی نیست که بماند ولی برای خمیر مایه معمولی این مخلوط را ده دقیقه استراحت بدهید تا خمیر مایع فعال بشود.(من از خمیر مایه فوری استفاده میکردم ولی چون خیلی وقت بود ازش استفاده نکرده بودم و شک داشتم کهنه شده باشد به همین خاطر گذاشتم تا بماند و کف کند، اگر تو این مرحله کف نمیکرد نشان دهنده این بود که خمیر مایه کیفتیتش را از دست داده و به درد نمیخورد)
چون این مخلوط پف میکند لیوان را داخل یک کاسه بگذارید تا اگر مواد سرزیر کرد توی کاسه بریزد.
کمی از زرده تخم مرغ را برای رو مال کنار بگذارید و بقیه اش را هم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط بشود.
بعد از ده دقیقه مایه خمیر پف می کند.
مخلوط خمیر مایه را داخل کاسه بریزید و یک لیوان شیر یا آب ولرم و تخم مرغ هم زده  همچنین نمک  را هم اضافه کنید.
چند قاشق از روغن را نگه دارید و بقیه روغن را هم اضافه کنید. چهار لیوان از آرد را اضافه کنید و مخلوط کنید.
چون میزان جذب آردها فرق میکند نمیشود مقدار دقیقی برای آرد گفت یک لیوان باقی مانده را کنار دستتان بگذارید و کم کم به خمیر اضافه کنید و خوب ورز بدهید با یک دست کنار کاسه را بگیرید و با یک دست خمیر را به طرف بالا بکشید و بعد روی خمیر بیارید بعد کاسه را ۴۵ درجه بچرخانید , و باز همین کار را تکرار کنید، گاهی هم دستتان را چرب کنید و باز خمیر را ورز بدهید. حداقل ده دقیقه باید خمیر ورز داده بشود. آرد را تا زمانی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. اگر ورز دادن برایتان مشکل هست  میتوانید صد بار به خمیر ضربه بزنید یعنی خمیر را گلوله کنید و به روی میز یا داخل کاسه بزنید. سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید چون اضافه کردن زیاد آرد باعث میشود نان سفتی داشته باشید.
یک کاسه تمیز را چرب کنید و خمیر را گرد کنید و داخل أن بگذارید.
روی خمیر را با دستمال مرطوب بپوشونید.
یک ساعت استراحت نیاز دارد تا خمیر تا ور بیاید. توی محیط آشپزخانه، تو فصل زمستان بگذارید در جای گرم. البته خمیر من در سه ربع به این حد رسید و من نگذاشتم بیشتر بماند.  حجم خمیر سه برابر تقریبا میشود.
خمیر را کمی ورز بدهید تا حبابها خارج بشود. (خیلی کم باید ورز داده بشود، فقط در حدی که حبابها بترکد)

هر شکلی که دوست دارید به خمیر بدهیدو بگذارید در روی قالب  ظرف مورد نظر را چرب کنید.
من توی سینی درست کردم و واسه اینکه بتوانم به ظرف پخت منتقل کنم زیرش کاغذ روغنی گذاشتم شما نیازی نیست کاغذ روغنی استفاده کنید از همان ابتدا داخل سینی فر یا ظرف پختتان آماده کنید.رویش را بپوشانیدو ۲۰ دقیقه استراحت بدهید.
روی خمیر را با زرده تخم مرغ یا شیر و زرده تخم مرغ یا شیر و زرده تخم مرغ و زعفران رومال کنید و کنجد بپاشید.
و داخل فر با حرارت ۱۸۰ به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بپزید.
من داخل کیک پز پختم و تقریبا همان زمان برای پختش کافی بود.

نکته:

اگراز فر گازی برای پخت نان استفاده میکنید حتما یک کاسه آب داخل فر بگذارید تا بافت نان خشک نشود.

امیدوارم نان شیر مال خانگی را درست کنید .منتظر رسپی ودستورات آشپزی امتحان شده جدید  روزهای  آینده در این سایت باشید.از اینکه از سایت ما دیدن کردید متشکرم.

شاید دوست داشته باشید:

قیمت فر برقی شیرینی پزی | تبلیغات در بلاگ صفر | تبلیغات در …

        فهرست قیمت فر صنعتی قنادیقیمت فر صنعتیفروش فر هاي قنادي ۳۲ ديس با قيمتي فوق العادهفروش […]

معرفی کلاس آموزش آشپزی،شیرینی پزی،سفره آرایی

  (۳۱-تير-۱۳۹۳ ۰۵:۰۳ عصر)tootfarangi نوشته است:  کسی میدونه که آیا خانم گل آور توی تهران هم کلاس میذاره یا نه […]

آموزش آسان آشپزی و شیرینی پزی به صورت چند رسانه ای

 ورود اعضا تازه وارديد؟ ثبت نام كنيد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

[breadcrumb]
[breadcrumb]